Onderhoudstest van uw woning of bedrijfspand

Vertonen uw kozijnen barsten, scheuren of open verbindingen?

Wanneer water plaatselijk in uw kozijnen dringt ontstaat een sterke werking, met barsten en scheuren tot gevolg. Barsten komen vooral voor in de liggende delen van kozijnen en de hierop aansluitende raamstijlen, drempels, etc. Scheuren bevinden zich voornamelijk in de lengterichting van de houtdraad (de interne richting van het hout).

Door het zwel- en krimpgedrag van hout kunnen verbindingen van kozijnen uit elkaar worden getrokken. Hierdoor ontstaan naden die vocht toelaten, mogelijk met houtrot tot gevolg. Dit komt vooral voor bij de aansluitstijlen tussen kozijnen en dorpels.

Deze vraag met JA beantwoord? Dan vertoont het onderhoud aan uw pand gebreken. Neem contact met ons op voor advies en een vakkundige behandeling die uw houtwerk optimaal beschermt.

Poedert de verf van uw kozijn, raam en/of deur af?

UV-straling tast verf in de loop der jaren aan. Uiteindelijk komen pigmentdeeltjes los aan de oppervlakte te liggen – dit verschijnsel heet afpoederen.

Deze vraag met JA beantwoord? Dan is het schilderwerk verouderd. Wij komen graag bij u langs voor een inspectie, advies en behandeling.

Heeft u houtrot geconstateerd?

Houtrot in een vroeg stadium ontdekken, dat kan alleen een kenner. Wanneer u barsten in de verflaag ziet, blaasjes eronder, of donkere plekken in het ongeverfde hout, dan is het hout al enige tijd onvoldoende beschermd en inmiddels aangetast door vocht, schimmels en zuurstof. Houtrot in een vergevorderd stadium dus.

Deze vraag met JA beantwoord? Dan heeft uw woning of bedrijfspand dringend groot onderhoud nodig. Dit vraagt om een professionele aanpak. Wij frezen de aangetaste plek(ken) nauwkeurig weg tot aan het gezonde hout en vullen het gat met twee componenten. Na een vakkundige schilderbeurt is uw kozijn weer als nieuw!

Welkom bij Schildersbedrijf De Waaier. Een betrouwbaar, allround schildersbedrijf met jarenlange ervaring en een persoonlijke aanpak! Door uw wensen en ons vakmanschap te combineren komen we tot het beste resultaat voor uw woning of bedrijfspand.

Kwaliteit, heldere communicatie en advies op maat staan altijd centraal. Wij zien ons vak als een ambacht, werken met de beste materialen en denken graag met u mee.

Weten wat wij voor ú kunnen betekenen? Neem contact op voor een kennismaking en een vrijblijvende offerte!

Contact Adres

Brinkstraat 12,
    4033 CX Lienden

+31 (0)344 570 081

+31 (0)650 541 152

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.schildersbedrijfdewaaier.nl